| | |

Sneeuwwit

Naomi las Sneeuwwit, een hervertelling van beroemde sprookje. ‘Sneeuwwitje is te goedgelovig,’ zei Oktober. ‘Eh… Sorry Sneeuwwitje, maar het is nu eenmaal zo.’ Woensdag knikte beslist.’

Geweldig! Onder de prachtige voorkant schuilt een nachtblauwe kaft met glitters. Plus een hervertelling van een van mijn lievelingssprookjes. Nou, dan heb je me al.
Het vertelt ons dat Sneeuwwitje van naïef, lief meisje in een zelfstandige, stoere vrouw verandert. Het sprookje is eigentijds, heel erg grappig (een brutale spiegel, kotsende dwergen, een boze koningin die zelfhulpmagazines leest en een prins Sander die teksten van Volumia! citeert) en heeft subtiele verwijzingen naar andere sprookjes en actuele zaken. Ook de struggles van de hoofdrolspeelster en de heldhaftige, geëmancipeerde strijd die ze aan het eind levert worden beeldend verteld. En ja, er wordt ook oprecht gescholden. Heerlijk! De sfeervolle en briljante illustraties van Mark Janssen maken van Sneeuwwit een groot en sprookjesachtig geheel! Ik heb genoten van ‘er was eens’ tot ‘ze leefden nog lang en gelukkig’.  Aanrader!

Sneeuwwit
Daan Remmerts de Vries
Illustraties van Mark Jansen
Uitgeverij Volt

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *