| | |

Zeemeermeisje

Esther las Zeemeermeisje van Jowi Schmitz. ‘Ik weet dat de gids me het Spook van de Nieuwmarkt noemt, ik hoor het hem soms roepen. Dan waait zijn stem met de wind omhoog. Sinds kort krijg ik brieven van de gemeente. De gemeente denkt in regels. Een dame op een dak past niet in die regels’.

Miki woont sinds kort met haar vader in Amsterdam. Haar moeder heeft tijd nodig en wil eigenlijk op reis, alleen. Miki en haar vader gaan wonen in het oude appartement van haar vader. Miki houdt helemaal niet van verandering en was liever in Dedemsvaart blijven wonen. Het gerucht gaat dat op het dak een spook woont. De eerste nacht hoort Miki geritsel en geschuifel. Ze is toch een beetje bang maar gaat op onderzoek uit. Op het dak van het huis treft ze Chris in een tent aan. Samen met haar hond Bux woont ze daar al minstens 40 jaar. Chris blijkt blind te worden en heeft nog een laatste wens. Miki besluit om deze vrouw te helpen. Haar moeder gaat tenslotte op reis en haar vader heeft het te druk met zijn vrienden van vroeger. Samen stappen ze op de boot naar Schotland.

Een prachtig verhaal over durven, veranderen, liefde en je eigen angsten onder ogen zien. Vanaf een jaar of 10 zelf te lezen.

Zeemeermeisje
Jowi Schmitz
Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *